Fritz Widqvist


Hade som brådmogen yngling många spännande upplevelser i handelsflottan, Flygvapnet och som stamanställd inom Flottan innan jag bestämde mig för att läsa in en ingenjörsexamen. Detta skedde på Högre Tekniska Läroverket i Linköping. Efter att ha lämnat skolan 1961 sökte jag mig till Saab AB i Linköping där jag fick en tjänst inom något som kallades Tekniska kansliet. Den handlade bland annat konstruktionsfrågor mellan Saab och Kungliga Flygförvaltningen där J37:an just då låg på ritbordet
Något senare jobbade jag med medicinteknik i form av röntgen för bland annat ortopedkirurgi. Lämnade Saab år 1984 för att arbeta som kvalitetsansvarig inom företaget SUTEC vilka konstruerade, byggde och sålde undervattensfarkoster till bland annat Marinen. Att skriva en kvalitetshandbok var både spännande och på samma gång mycket krävande.
Under året 1996 arbetade jag som tullinspektör i Stockholm för det Östra tulldistriktet. Min uppgift inom verket var att göra en utredning om hur ´Tullen använde sina tekniska hjälpmedel´. Efter det att rapporten var färdigskriven och granskad från ett antal tulldistrikt som hade haft rapporten på remiss och ett slutligt godkännande for jag ner till Linköping och började en anställning på Saab som teknikinformatör. Denna arbetsuppgift hade jag under sju års tid innan jag gick i pension år 2002.
Som pensionär har jag ägnat all min tid åt skrivkonsten. Att förkovra mig i det ämnet har varit ett måste för att kunna trivas med tillvaron. Har bland annat jobbat som frilandsjournalist under sju år för tre tidningar i Östergötland. Deltar för närvarande i två skrivarcirklar för att på så sätt ytterligare kunna förkovra mig i skrivandets ädla konst. Jag har under de senaste fem åren utkommit med fem böcker enligt nedan:
De utgivna böckernas titlar är;
2011 Den sympatiske mördaren
2012 Försvunnen
2013 Dokumentet
2014 Vägen hem
2015 Hämnd ljuva hämnd

Berättelser
Ansvar mot Moder Svea
Årets värsta dag
Den vedervärdig Måns
En Knittel
En sonett
Ett språkligt dilemma
Kommunalrådet
Med en kagge renat på durken
Min gamla cykel
Terzin under hösten
Värnamo marknad
Det röda husets hemlighet
Gråkappan Karl XI
Den kulan visste var den tog
Nå, hur gick det för Hedvig?
Idiomatiska uttryck
Linköpingsskatten

En sekund i evigheten Akt nr 1
En sekund i evigheten Akt nr 2
En sekund i evigheten Akt nr 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *